Concurență

Avocați specializati în concurență și antitrust din Cluj

Este necesar să cunoști reglementările de concurență și cele impuse de Consiliul Concurenței pentru a evita sancțiunile pentru practicile anticoncurențiale.

Nerespectarea reglementărilor de concurență cu privire la activitatea economică de pe piața românească îți poate aduce sancțiuni serioase. Consiliul Concurenței amendează companiile cu o atitudine anticoncurențială cu sume ce ajung până la 10% din cifra de afaceri.

În aproape 90% din cazuri, deciziile de sancționare contestate în instanță sunt soluționate în favoarea Consiliului Concurenței, responsabil pentru monitorizarea și menținerea unui mediu concurențial corect.

Colaborează cu un avocat specializat în concurență din Cluj. Propunerea noastră se îndreaptă mai ales spre elaborarea unor programe de prevenție a practicilor anticoncurențiale.

Servicii de avocatură din Cluj pentru prevenirea abaterilor de la regulile de concurență

Evită de la bun început posibilele derapaje și solicită consultanță juridică în direcția respectării concurenței. La Brisc Legal, îți oferim un audit de concurență al contractelor și activității companiei în vederea prevenirii atitudinilor anticoncurențiale.

Beneficiază de ajutorul nostru în următoarele contexte:

  • elaborarea unor programe de instruire cu privire la cunoașterea normelor concurențiale, la nivelul companiei;
  • sprijin în respectarea regulilor de concurență în cazul sistemelor de schimb de informații comerciale sensibile;
  • suport pentru respectarea normelor de concurență în relațiile pe verticală dintre companii;
  • asistență cu privire la contractele cu înțelegeri de exclusivitate, distribuție selectivă, franciză sau cele care implică sisteme de discount.

Horațiu Brisc, avocat specializat în concurență: expertiză

În situațiile ce presupun intervenția Consiliului Concurenței, expertiza noastră în calitate de avocat specializat în concurență cuprinde:

  • asistență și reprezentare în fața Consiliului Concurenței cu ocazia unei inspecții neanunțate sau în cazul realizării unei investigații;
  • reprezentarea în fața instanțelor competente în vederea anulării deciziilor de sancționare sau a reducerii cuantumului amenzii aplicate;
  • asistență pentru obținerea autorizării concentrării economice din partea Consiliului Concurenței;
  • suport cu privire la aspectele ce țin de concurența neloială (deturnarea clienților de către foști reprezentanți sau angajați ai companiei, denigrarea unui concurent sau a produselor/ serviciilor sale, divulgarea sau folosirea de secrete comerciale).

Asistența juridică oferită de avocat Brisc Legal Cluj în domeniul concurenței se extinde și asupra obținerii de despăgubiri în urma încălcării regulilor de concurență naționale sau la nivelul UE.

Descoperă expertiza relevantă în sfera dreptului concurenței

Suportul nostru a declanșat o investigație a Consiliului Concurenței împotriva unui aeroport din România cu privire la o eventuală încălcare a art. 6 din Legea Concurenței, respectiv abuzul de poziție dominată în forma refuzului de a acorda acces la infrastructura aeroportuară în industria de furnizare servicii de handling la sol.

Am asistat un lider mondial în producția și furnizarea de pardoseli la obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței în privința operațiunii de concentrare economică rezultată în urma achiziției unei companii active în domeniul comercializării de plăci ceramice.

Alege echipa de avocați Brisc Legal din Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei tale juridice.

str. Dorobantilor, nr. 14-16
Cluj City Center
etaj 2, cam. 210
400121, Cluj-Napoca