Imobiliar și construcții

Avocat imobiliare și construcții Cluj

Te susținem în legătură cu probeleme juridice legate de proiecte imobiliare și oferim reprezentanță în caz de litigii.

În cadrul fimei de avocatură Brisc Legal din Cluj-Napoca găsești avocați de imobiliare cu expertiză, care îți vor oferi consultanță cu privire la probleme derivate din situația juridică a terenurilor sau a construcțiilor ( rezidențiale, industriale, comerciale sau construcții în regim public).

Ne implicăm în soluționarea dosarului tău de despăgubiri ANRP. Te asistăm pentru stabilirea situației juridice a dosarului de retrocedare și urmărim maximizarea despăgubirilor cuvenite. Asigurăm asistența în fața comisiilor locale și județene, prefecturii, Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății.

În cazul litigiilor imobiliare, analizăm varianta soluționării pe cale amiabilă, iar dacă situația o impune, îți oferim reprezentanță în fața instanței de judecată.

Casa de avocatură Cluj, axată pe probleme de drept imobiliar

Avocații Brisc Legal din Cluj, specializați în terenuri și construcții, asigură sprijinul necesar în verificarea aspectelor contractuale cu ocazia achiziției, dar și în analiza situației juridice a imobilului pentru evitarea investițiilor cu probleme.

Oferim suport juridic și în proiecte imobiliare care presupun:

 • identificarea vehiculului corporativ și a structurii contractuale corespunzătoare pentru viitoarea dezvoltare imobiliară (asocieri proprietar teren – investitori);
 • analiză de tip due-diligence a proprietății (verificarea titlului de proprietate și a situației juridice) sau a companiei dezvoltatoare vizate;
 • revizuirea promisiunilor de vânzare, ante-contractelor de vânzare cumpărare și contractelor de vânzare pentru protejarea intereselor cumpărătorilor;
 • redactarea de contracte și acorduri (asociere în participație, promisiuni de vânzare teren și partaj construcție, contract de vânzare, contracte de închiriere, antrepriză de lucrări de construcții);
 • achiziția și finanțarea de proiecte imobiliare;
 • asistență juridică pe parcursul procesului de construire (contracte cu constructorii, prestatorii de servicii, sub-antrepriză în construcții, contracte prin care furnizorii de materiale de construcții sau servicii pentru șantier primesc apartamente din partea dezvoltatorului imobiliar în schimbul prețului datorat);
 • valorificarea proiectului (închiriere cu amenajarea spațiului de birouri sau industrial la comandă, pregătirea documentației pentru spațiile utilizate în comun sau în mod alternativ de către utilizatori).

Avocat imobiliare Cluj: salvarea proiectelor imobiliare aflate în dificultate financiară

Printre cele mai neplăcute aspecte ale lucrărilor de construcție și proiectelor imobiliare se numără insolvența sau falimentul. În acest caz, soluțiile trebuie căutate în prezența unui avocat de imobiliare cu experiență în domeniu, capabil să gestioneze situația în favoarea ta.

Îți oferim consultanță cu privire la aspectele care țin de drept real și suport juridic pentru depășirea oricărui impas.

Asigurăm:

 • asistență în redactarea și negocierea documentației de împrumut sau restructurare a finanțării;
 • consiliere în vederea achiziționării sau vânzării de imobile în procedura insolvenței sau executării silite imobiliare.

Proiecte asistate de avocați specializați în drept imobiliar

 • Am asistat un fond de investiții imobiliare în privința problemelor societare și de drept imobiliar de zi cu zi (schimbări în structura corporativă, consultanță în legătură cu activități de management al clădirilor de tip office, vânzarea de imobile și terenuri proprietate a fondului, negocierea și încheierea de contracte de închiriere, consultanță și reprezentanță în fața autorităților în vederea obținerii de autorizații și avize, restructurarea împrumutului bancar în valoare de 35 mil. euro pe care fondul de investiții îl contractase).
 • Am asistat un dezvoltator imobiliar în procesul de achiziție (due-diligence, negociere, tranzacționare) a unor terenuri  evaluate la 15 mil. euro, vândute în cadrul procedurii de lichidare în urma falimentului.
 • Am asistat o companie cu capital majoritar de stat listată pe BVB în privința problemelor de drept societar și imobiliar de zi cu zi (consultanță cu privire la structura corporativă și puterile organelor de conducere, asistență în contextul controalelor efectuate de Curtea de Conturi, ANAF-DGIEF, consultanță pre-litigioasă în legătură cu contractele de valorificare a activelor).
 • Am asistat o companie grecească din domeniul producției și distribuției de componente din aluminiu în contextul procedurilor de executare silită demarate de creditorul ipotecar pentru un împrumut de 2,7 mil euro;
 • Am asistat un dezvoltator reputat ce activează pe piața imobiliară din Cluj-Napoca cu privire la problemele curente (pregătirea de contracte cu firmele de construcții, partenerii de afaceri sau cumpărătorii de apartamente, acordarea de consultanță juridică pe probleme curente, asistență în litigii legate de calitatea construcției (vicii ascunse, garanțiile legale sau convențioanle legate de calitatea în construcții, etc.).

Avocații noștri pentru probleme imobiliare și construcții din Cluj urmăresc identificarea soluțiilor optime indiferent de complexitatea provocării.

Alege echipa de avocați Brisc Legal din Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei tale juridice.

str. Dorobantilor, nr. 14-16
Cluj City Center
etaj 2, cam. 210
400121, Cluj-Napoca