Litigii de drept imobiliar

Brisc Legal Cluj: avocați specializați în litigii de drept imobiliar

Vă asistăm în dispute legate de proprietate imobiliară și oferim suport în probleme și litigii de urbanism.

Serviciile oferită de avocații Brisc Legal din Cluj-Napoca sunt în legătură cu orice problemă juridică de terenuri și construcții. Contactează acum un avocat pentru litigii de drept imobiliar.

Indiferent de planurile tale, la casa de avocatură Brisc găsești avocați specializați în litigii de drept imobiliar cu  experiență în domeniu. Îți suntem alături într-o varietate de situații care implică protejarea dreptului de proprietate și te ajutăm să-ți revendici drepturile.

Îți oferim consultanță imobiliară și reprezentare în situații litigioase, printre care se numără:

 • revendicarea dreptului de proprietate în privința imobilelor confiscate abuziv de regimul comunist sau obținerea despăgubirilor ANRP;
 • asistență în litigii de fond funciar, acțiuni de revendicare sau grănițuire, de evacuare, anularea sau emiterea titulului de proprietate;
 • litigii de carte funciară (rectificare de carte funciară, plângeri de carte funciară, partaj imobiliar, ieșire din indivizune, dezmembrare, intabulare, radiere sarcini, etc);
 • soluționarea litigiilor cu constructorii sau în legătură cu dreptul de închiriere.

Firmă de avocatură din Cluj, cu expertiză în urbanism și mediu

La Brisc Legal, avocații noștri specializați în construcții și imobiliare colaborează cu arhitecți, ingineri și topografi cu experiență pentru a găsi soluții optime pentru o varietate de provocări din sfera urbanismului.

Noile reglementări urbanistice și viziunea restrictivă a autorităților creează adesea dificultăți la construire, astfel că îți oferim suportul nostru în obținerea pe cale judiciară a certificatului de urbanism în scop de construire și a autorizației de construire. Am obținut anularea în instanță a unor prevederi din PUG Cluj și din regulament local de urbanism și am reușit să obligăm autoritatea la emiterea autorizației de construire sau la schimbarea regimului urbanistic a parcelei.

Ne implicăm în probleme legate de dreptul urbanismului și îți oferim expertiza noastră cu privire la:

 • consiliere pentru anularea hotărârilor de consiliu local din sfera urbanismului;
 • anularea prevederilor din planurile de urbanism (anularea de PUZ-uri, PUD-uri, RLU);
 • obținerea de derogări de la regimul de construire și intrarea în legalitate (încadrarea parcelei în altă unitate teritorială de referință, anularea încadrării în zonă verde  sau UTR fără drept de construire);
 • obținerea certificatului de urbanism în scop de construire și a autorizațiilor de construire;
 • obligarea consiliului local la aprobarea documentațiilor de urbanism pentru PUD și PUZ;
 • anularea autorizațiilor de construire emise nelegal și demolarea judiciară a construcțiilor nelegale;
 • contestarea amenzilor impuse de autorități pentru pretinse încălcări ale legislației în domeniul construcțiilor;
 • plângeri contravenționale prin care urmărim anularea măsurii complementare de obligare la intrarea în legalitate sau de desființare și asistență în litigiile în care primarul solicită încuviințarea desființării construcției.

Protejează-ți dreptul de proprietate și urmează-ți toate planurile imobiliare, dar asigură-te de respectarea legii. Consultă studiile de caz din domeniul imobiliar.

Pentru mai multe detalii și consultanță în domeniu, apelează la avocați specializați în litigii de drept imobiliar din Cluj-Napoca.

Alege echipa de avocați Brisc Legal din Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei tale juridice.

str. Dorobantilor, nr. 14-16
Cluj City Center
etaj 2, cam. 210
400121, Cluj-Napoca