Insolvență și faliment

Avocat specializat în insolvență și faliment din Cluj

Reprezentăm atât creditorii, cât și debitorii pe parcursul procedurii de insolvență.

Indiferent de care parte a baricadei te afli, obținerea de consultanță juridică în insolvență și faliment este primul pas pe care trebuie să-l parcurgi pentru a depăși această situație dificilă.

Brisc Legal îți pune la dispoziție avocați specializați în insolvența firmelor, urmând să identificăm împreună soluțiile pentru redresarea afacerii sau recuperarea creanței.

Te sprijinim cu soluții fezabile atât pentru creditori, cât și debitori, indiferent de statut: creditori aflați în recuperarea creanței, angajați, debitor aflat în iminența insolvenței,  furnizori, bănci sau parteneri contractuali.

De altfel, asistăm creditorii sau debitorii dezvoltatori când proiectul imobiliar sau de construcții se află în prag de insolvență sau faliment.

Societate de avocați din Cluj pentru asistarea celor implicați în procesul de insolvență

Oferim o abordare interdisciplinară și reprezentare juridică pentru creditori, pe tot parcursul procedurii de insolvență.

Asigurăm:

 • evaluarea alternativelor clienților  pentru recuperarea creanțelor și a variantelor de tranzacționare asupra creanței;
 • recuperarea de către creditor a creanței în urma reorganizării sau lichidării bunurilor debitorului;
 • anularea tranzacțiilor frauduloase care micșorează patrimoniul debitorului;
 • formularea de contestații împotriva măsurilor luate de administratorul/ lichidatorul judiciar;
 • redactarea de contestații împotriva tabelelor de creanță și rapoartelor întocmite de administratorul/ lichidatorul judiciar;
 • angajarea răspunderii patrimoniale a administratorului în procedura insolvenței.

Susținem debitorii aflați în iminența insolvenței

Înainte ca situația să se agraveze, oferim sprijin specializat debitorilor aflați în iminența insolvenței.

Te asistăm în următoarele situații:

 • deschiderea procedurii insolvenței;
 • protecție împotriva cererilor de creanță sau a acțiunilor abuzive de deschidere a procedurii insolvenței;
 • protecție împotriva cererilor de atragere a răspunderii patrimoniale sau de anulare a operațiunilor pretins frauduloase.

Vezi cele mai recente proiecte ale avocaților din Cluj specializați în insolvență

 • Am obținut respingerea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței formulate de un creditor pentru o pretinsă creanță în cuantum de peste 11 mil. euro.
 • Am reprezentat cu succes un creditor, entitate de drept public, în cadrul unei contestații împotriva înscrierii la masa credală fără drept de vot a unei creanțe în cuantum de 8 mil. euro.
 • Am reprezentat cu succes un debitor ce activa în industria textilă în contextul acțiunii formulate de administratorul judiciar în anularea unei pretinse operațiuni frauduloase de compensare tripartită cu o valoare de 2,2 mil euro.
 • Am asistat o companie din industria furnizării și distribuției de energie electrică cu privire la procedura de deschidere a propriei insolvențe pentru creanțe cu o valoare cumulată de aprox. 30 mil. euro.

Avocații noștri din Cluj, specializați în insolvență și faliment, îți pun la dispoziție cele mai eficiente strategii juridice în domeniul insolvenței.

Alege echipa de avocați Brisc Legal din Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei tale juridice.

str. Dorobantilor, nr. 14-16
Cluj City Center
etaj 2, cam. 210
400121, Cluj-Napoca