Articole și studii de caz.

Avocat Cluj sechestru asigurător – instituire sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale debitoarei – instituire poprire asigurătorie asupra soldului creditor al conturilor bancare ale debitoarei

RELEVANȚA CAZULUI – Avocat măsuri asigurătorii În practică, procesul obținerii unui titlu executoriu în vederea recuperării sumelor datorate de debitor poate dura o perioadă considerabilă de timp, mai ales datorită gradului de încărcare al instanțelor de judecată. Judecarea unei cauzei complexe presupune uneori chiar ani de zile, perioadă în care debitorul poate să își risipească …

Vezi articol

Avocat Cluj imobiliare – servitute de trecere – calea de acces la drumul public – admitere acțiune instituire drept de trecere

Avocat imobiliare Cluj

Relevanța cazului Dreptul de trecere se naște ca efect al legii, în favoarea proprietarului fondului lipsit de acces la calea publică (sau a,,locului înfundat”), nefiind necesar în acest sens acordul proprietarului fondului pe care urmează a se realiza accesul.  Prin fond lipsit de acces la calea publică se înțelege acel imobil care este înconjurat de alte proprietăți …

Vezi articol

Studiu de caz avocat Cluj contestație la executare: executare silită contract de credit –  admitere contestație la executare – prescripția dreptului de a cere executarea silită – anularea tuturor actelor de executare

Relevanța cazului. Prescripția dreptului la acțiune În momentul în care creditorul pretinde executarea obligației, este important să verificăm, mai întâi, dacă demersul este promovat în interiorul termenului de prescripție. Cu toate acestea, prescripția nu operează automat, ci este necesar ca ea să fie invocată expres în fața judecătorului. Dacă dreptul la acțiune al creditorului este …

Vezi articol

Avocat Cluj litigii Curtea de conturi și Legea nr. 98/2016 – pretinse daune derivate din contracte de achiziții publice – admiterea excepției prescripției dreptului material la acțiune al Municipiului Cluj-NapocaRelevanța cazului

Relevanța cazului În vederea satisfacerii nevoilor de interes general, autoritățile și instituțiile publice precum și organismele de drept public încheie cu operatorii economici contracte de achiziții de lucrări, de produse sau de servicii. Aceste raporturi juridice între autoritate și operatorul economic prezintă anumite particularități față de contractele de drept civil încheiate de particulari și generează …

Vezi articol

Studiu de caz: Avocat puncte Legea 165/2013 – restituire prin echivalent a imobilelor preluate abuziv – admiterea contestației față de decizia Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor – acordarea de despăgubiri pentru întreaga suprafață și într-un cuantum de patru ori mai mare

despagubiri CNCI

Relevanța cazului Complexitatea legilor de restituire a proprietăților preluate abuziv în perioada regimului comunist, incoerențele legislative și jurisprudențiale care s-au produs ca urmare a modificărilor legislative de-a lungul timpului în acest domeniu, precum și numărul mare de cereri de restituire rămase nesoluționate au impus necesitatea adoptării unui cadru normativ unitar pentru urgentarea și finalizarea procesului …

Vezi articol

Avocat construcții Cluj – respingerea ordonanței președințiale prin care se solicită încetarea lucrărilor de construire până la soluționarea în mod definitiv a dosarului de fond. Neîndeplinirea condițiilor de admisibilitate a ordonanței președințiale.

 Relevanța cazului Multe din ordonanțele presedințiale întâlnite în practică au ca obiect solicitarea opririi lucrărilor de construire realizate de pârât, până la pronunțarea definitivă a instanței de fond, acțiune inițiată îndeosebi de vecinii afectați de aceste lucrări. În vederea pronunțării unei astfel de hotărâri, trebuie îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute expres de dispozițiile Codului de procedură …

Vezi articol

Studiu de caz: Anularea definitivă în instanță a unei amenzi de 200.000 lei aplicate nelegal de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în sarcina unui operator economic care a încheiat contracte de prestări servicii cu persoane fizice. Inexistența obligației de a încheia contracte individuale de muncă pentru servicii prestate ocazional de persoanele fizice

avocat Cluj plangere ITM

Avocații Brisc Legal Cluj specializați în dreptul muncii și drept contravențional au obținut o hotărâre definitivă la Tribunalul Cluj, de anulare a unei amenzi în cuantum de 210.000 lei aplicate nelegal de către ITM în sarcina clientului nostru, societează ce activează în sectorul furnizării de servicii logistice. În speță, clientul nostru a oferit servicii de …

Vezi articol

Studiu de caz: Anularea definitivă în instanță a executării silite demarate de societatea de recuperare a creanțelor, ca urmare a intervenirii prescripției. Ștergerea definitivă a datoriei

Avocat Cluj contestatie executare

Avocații Brisc Legal Cluj specializați în contestații la executare au obținut anularea definitivă în instanță a tuturor actelor de executare și a executării silite înseși demarate de societatea de recuperare creanțe INVESTCAPITAL LTD împotriva clientei noastre, ca urmare a intervenirii prescripției dreptului de a cere executarea silită. Mai mult, avocații noștri au reușit să obțină …

Vezi articol

Studiu de caz: Legea 10/2001 și Legea nr. 165/2013 – Obținerea unei hotărâri definitive de obligare a Comisiei Naționale pentru Compensare Imobilelor (CNCI) la emiterea unei Decizii de compensare în cuantum de 586.556 puncte (1 punct = 1 leu)

avocat despagubiri ANRP

Sintetizarea hotărârilor judecătorești: Tribunalul Timiș a obligat CNCI la emiterea unei Decizii de compensare în favoarea clienților noștri, pentru preluarea abuzivă de către regimul comunist al unui teren intravilan în suprafață de 764 mp și a unei construcții în suprafață de 36,20 mp din Mun. Timișoara. Curtea de Apel Timișoara a stabilit că CNCI trebuie …

Vezi articol

Studiu de caz: Obligarea IGPR la plata sumelor – „diurna în valută” din H.G. nr. 1.086/2004, precum și dobândă legală penalizatoare aferentă, în favoarea unor ofițeri de poliție care au participat la misiuni în afara României.

Sintetizarea hotărârilor judecătorești privind recuperarea „diurnei în valută” HG 1086/2004: Curtea de apel Brașov a obligat Inspectoratul General al Poliției Române la plata în favoarea clienților noștri, ofițeri de poliție, a unor venituri salariale denumite „diurnă în valută” instituie prin H.G. nr. 1086/2004 pentru participarea la misiunile în afara României, precum și la plata dobânzii …

Vezi articol

Alege echipa de avocați Brisc Legal din Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei tale juridice.

str. Dorobantilor, nr. 14-16
Cluj City Center
etaj 2, cam. 210
400121, Cluj-Napoca