Avocat Cluj imobiliare – servitute de trecere – calea de acces la drumul public – admitere acțiune instituire drept de trecere

Avocat imobiliare Cluj

Relevanța cazului Dreptul de trecere se naște ca efect al legii, în favoarea proprietarului fondului lipsit de acces la calea publică (sau a,,locului înfundat”), nefiind necesar în acest sens acordul proprietarului fondului pe care urmează a se realiza accesul.  Prin fond lipsit de acces la calea publică se înțelege acel imobil care este înconjurat de alte proprietăți …

Vezi articol

Studiu de caz avocat Cluj contestație la executare: executare silită contract de credit –  admitere contestație la executare – prescripția dreptului de a cere executarea silită – anularea tuturor actelor de executare

Relevanța cazului. Prescripția dreptului la acțiune În momentul în care creditorul pretinde executarea obligației, este important să verificăm, mai întâi, dacă demersul este promovat în interiorul termenului de prescripție. Cu toate acestea, prescripția nu operează automat, ci este necesar ca ea să fie invocată expres în fața judecătorului. Dacă dreptul la acțiune al creditorului este …

Vezi articol

Ghid despre cum să maximizezi despăgubirile pentru imobilul expropriat

Află din partea unui avocat specializat în despăgubiri din exproprieri cum se poate contesta valoarea despăgubirilor acordate de expropriator pentru a obține un cuantum superior cu ajutorul instanțelor de judecată.  Consultă avocat expropriere Cluj pentru a maximiza despăgubirile pe care le poți primi în cazul în care imobilele tale sunt afectate de expropriere. Citește mai întâi ghidul referitor …

Vezi articol

Ghid despre etapele procedurii de expropriere

Află care sunt etapele procedurii de expropriere din partea unui avocat specializat în exproprieri. Consultă avocat Cluj expropriere pentru a maximiza despăgubirile pe care le poți primi în cazul în care imobilele tale sunt afectate de expropriere. Ce trebuie să știi când ești afectat de procedura exproprierii pentru utilitate publică? Bunurile imobile proprietatea persoanelor fizice …

Vezi articol

Scurt ghid de recuperare a creanțelor în România

avocat Cluj recuperare creanțe

Globalizarea și dezvoltarea comerțului internațional reclamă soluții de simplificare a raporturilor contractuale. Uniunea Europeană urmărește armonizarea legislației în vederea recuperării facile a creanțelor între statele membre și accelerarea plăților în relațiile B2B (ex. Directiva 2011/7/UE privind combaterea întârzierii în efectuarea plăților în tranzacțiile comerciale transpusă prin Legea nr. 72/2013). Pentru orice vânzător de bunuri este …

Vezi articol

Modificările aduse legi dării în plată prin Legea nr. 52/2020

Modificările aduse legi dării în plată prin Legea nr. 52/2020. Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite a trecut printr-o serie de modificări favorabile consumatorilor ca urmare a adoptării Legii nr. 52/2020, în special pentru ca dispozițiile sale să fie puse în acord cu …

Vezi articol

Aplicabilitatea art. 55 din Legea societăților

Aplicabilitatea art. 55 din Legea societăților. Limitarea convențională a puterilor organelor cu atribuții de reprezentare. Riscurile societății. Mijloace de protecție Potrivit art. 70 din Legea societăților nr. 31/1990 (denumită în continuare „LS”), administratorii pot face toate operațiunile cerute pentru aducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al societății, afară de restricțiile arătate în actul constitutiv. …

Vezi articol

How to Protect Your Romanian Company against Managerial Abuse

While management errors and abuse are one of the main causes of insolvency, company owners have limited means to mitigate such risks as long as art 55 of Companies’ Law (CL no. 31/1990) protects the third parties involved, when administrators breach their mandate, at the expense of company owners. In these circumstances, how can owners …

Vezi articol

Cum poți să oferi părți sociale virtuale în startup-ul tău

Sectorul IT românesc este în plină expansiune, iar piața forței de muncă oferă companiilor resurse insuficiente pentru planurile de dezvoltare. Acestea își doresc angajați pe care să îi mențină aproape pe termen lung și care să fie motivați înspre dezvoltarea companiei. O modalitate deosebit de eficientă pentru a face acest lucru este utilizarea instrumentelor de …

Vezi articol

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un teren destinat construirii unui imobil

Materialul de mai jos urmărește să prezinte sub o formă cât mai completă aspectele juridice ce se impun a fi analizate anterior cumpărării unui teren în scopul dezvoltării imobiliare. Desigur, la momentul dat, munca avocatului va fi completată de aportul specialiștilor din domeniile conexe celui juridic, respectiv arhitecți, topografi, ingineri constructori sau geodezi, etc. Pasul …

Vezi articol

Alege echipa de avocați Brisc Legal din Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei tale juridice.

str. Dorobantilor, nr. 14-16
Cluj City Center
etaj 2, cam. 210
400121, Cluj-Napoca